Zaterdag 16 maart 2024 – FAMILIEDAG

Dit jaar organiseren wij op 16 maart van 13:00 tot 16:00 uur een Familiedag.
Samen gaan we op avontuur door Europa en maken er een hele leuke dag van.

Aanmelden kan tot 1 maart via email kerndoetinchem@downsyndroom.nl of via ons contactformulier op deze website.

Familiedag Downkern Doetinchem
Zaterdag 16 december 2023DE KERSTPARTY

Wij organiseren op zaterdag 16 december van 14.00 tot 17.00 uur een hele gezellige Kerstparty voor iedereen met Downsyndroom vanaf 10 jaar. We gaan knutselen, hapjes maken en sluiten af met een echt discofeestje!
Aanmelden kan tot 1 december via email kerndoetinchem@downsyndroom.nl of via ons contactformulier op deze website.
Maandag 30 oktober 2023INFOAVOND SPECIFIEK GEDRAG

Stimuleren van positief gedrag; ja dat kan!

Soms kun je je kind wel achter het behang plakken…. Je hebt alles al uit de kast gehaald om iets gedaan te krijgen maar het lukt maar steeds niet. Alle goedbedoelde adviezen ten spijt, je kind blijft “dwars”. Om inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken van specifiek gedrag van kinderen met Downsyndroom is de deze avond een “eye opener”. Door de mogelijkheid om van tevoren vragen en/of filmpjes in te sturen is dit bij uitstek een kans om op bepaalde situaties in te gaan.

Maandag 30 oktober van 19.00 tot 21.15 uur organiseren wij een interessante informatieavond in samenwerking met Regina Lamberts, directeur en psycholoog van de landelijke Stichting Down Syndroom, waarbij het specifieke gedrag van kinderen met Downsyndroom centraal staat en praktische handvatten worden aangereikt volgens de methode David S. Stein met als doel positief gedrag te stimuleren. Mocht u na deze infoavond nog meer te weten willen komen over dit specifieke onderwerp, via de Down Academy geeft Regina Lamberts ook studiedagen waarin dit onderwerp maar ook vele andere onderwerpen in nog meer detail worden behandeld.

Deelname aan deze informatieavond op 30 oktober vanuit Kern Doetinchem is geheel gratis maar een vrije gift is natuurlijk altijd van hartelijk welkom. U kunt zich aanmelden tot 16 oktober 2023 door een email te sturen aan kerndoetinchem@downsyndroom.nl of via ons contactformulier op deze website. Laat u ons ook even weten met hoeveel personen u komt, dit in verband met het aantal plaatsen beschikbaar.
Zondag 4 juni 2023HET DOWN & FRIENDS FESTIVAL 

Normaliter viert Downkern Doetinchem rondom 21 maart een familiedag voor het gehele gezin.
Dit jaar hebben besloten om op 4 juni 2023 van 11.00 tot 15.00 uur een feest voor het hele gezin te organiseren. Naast gezinnen met een kind met het Downsyndroom verwelkomen we ook gezinnen van een kind met andere verstandelijke beperkingen. Dit omdat er voor kinderen met een ander syndroom of beperking, vaak niet zoveel wordt georganiseerd.

DOWN & FRIENDS is een feestje waar al deze gezinnen kunnen genieten van een leuke dag voor het gehele gezin.

Dit jaar zijn we welkom op het terrein van Elver, waar het festival plaatsvindt en je kan:

  • springen in de springkussens
  • dansen op muziek van een dj
  • een glittertattoo laten zetten
  • diverse leuke spellen kan doen met het gezin
  • een leuke foto laten maken bij een fotograaf
  • je laten verrassen door een goochelaar
  • een patatje of pannenkoeken halen bij een foodtruck
  • een ritje met een paard kan maken
  • kans kan maken op mooie prijzen in onze loterij 
  • ….en nog meer. 

Meld je voor 15 mei aan via de email en laat even weten met hoeveel personen je komt, want er is maar beperkte beschikbaarheid.

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door sponsoring en giften, dus een donatie in de melkbus van de Downkern op deze dag of via deze website is meer dan welkom, om in de toekomst meer activiteiten te kunnen organiseren.

Down en Friendsdag Uitnodiging